Meteen naar de inhoud

Service

Om u “zorgeloze tandtechniek” te bieden, zetten wij in op extra service en privileges. Uw vertrouwde lokale contactpersonen binnen ons laboratorium zorgen voor een optimale dienstverlening, kortom ouderwetse service en moderne technieken. Lees verder voor meer informatie over het brede scala aan mogelijkheden voor u binnen Marland Dental tandtechniek.

Klinisch prothese technicus

Binnen ons bedrijf is een klinisch prothese technicus ( kpt-er) werkzaam. Deze prothesetechnicus heeft een opleiding op de faculteit Tandheelkunde aan de Universiteit van Nijmegen gevolgd. Deze opleiding is gebaseerd op de wet BIG. Volgens deze wet is iedereen die zijn bekwaamheid kan aantonen, bevoegd om voor patiënten met een volledige edentate kaak een volledige gebitsprothese te vervaardigen. Met deze behandelaar spelen wij in op de steeds groter wordende vraag naar uitbesteding van de prothetische werkzaamheden. In veel praktijken is er sprake van een wachtlijst of zelfs een patiëntenstop. Prothesewerk is een onderdeel van het tandheelkundige vak dat veel tijd in beslag neemt. Voordeel van een behandeling uitgevoerd door de kpt-er ,is dat de patiënt rechtstreeks in contact komt met de technicus die de prothese vervaardigt. Deze korte lijn wordt door patienten vaak als zeer prettig ervaren. Voor u als tandarts levert het een flinke tijdsbesparing waarin u zich met andere facetten van de tandheelkunde kunt bezighouden.

Kleur bepalen en inkleuren

Om een goede restauratie qua vorm en kleur te vervaardigen is samenspraak tussen patiënt en tandtechnicus noodzakelijk. Vooral bij frontelementen is het van belang dat patiënten worden doorverwezen naar ons laboratorium voor een kleur- en/of vormbepaling zodat het werkstuk uiteindelijk voor u en uw patiënt aan de hoog gestelde verwachtingen voldoet. Het kleurbepalen duurt ongeveer 15 minuten. In overleg kan worden besloten om de kroon of brug bij de patiënt te willen passen. Dit vindt plaats bij voortanden indien deze een lastig te maken kleur of vorm hebben. Hiervoor zal een extra afspraak worden gemaakt. De kroon/brug wordt dan voor het grootste deel gemaakt, maar de finishing touch zal door de tandtechnicus worden gedaan waar de patiënt bij is. Deze afspraak neemt ongeveer een uur in beslag. Wanneer zowel de patiënt als wij tevreden zijn plaatst de tandtechnicus de noodkroon terug. U als behandelaar plaatst de kroon of brug definitief.

Reparaties

Protheses breken altijd op het verkeerde moment… Bij ons worden reparaties altijd nog dezelfde dag hersteld. Wanneer de patiënt de gebitsprothese voor de ochtendronde brengt zal deze aan het eind van de dag weer bij u terug geplaatst worden. Hetzelfde geld voor rebasingen en bijplaatsingen. Mocht de patiënt net na de middag met een gebroken prothese komen of is er meer haast geboden is het altijd mogelijk diegene naar ons door te sturen. Een breuk of tand herstellen is vaak een klus van ongeveer 1,5 uur. Uw patiënt kan onder het genot van een kopje koffie even wachten terwijl wij de prothese herstellen. Ook als er een afdruk genomen moet worden omdat er een stuk ontbreekt of in het geval van een plotselinge bijplaatsing is het mogelijk om de patiënt naar ons door te verwijzen. Hetzelfde geld voor rebasingen.