Meteen naar de inhoud

Prothesewerk

Onze protheses worden toegepast voor patiënten die partieel of volledig edentaat zijn. Afhankelijk van de indicatie maken wij hiervoor volledige, partiële, frame of flexibele protheses. Ook protheses op implantaten behoren tot de mogelijkheden. Lees verder voor meer informatie over het brede scala aan mogelijkheden voor u binnen Marland Dental tandtechniek.

Opstelmethodes

De opstelmethodes die voornamelijk door ons gehanteerd worden zijn Gysi en het Lingualized Occlusion Concept Tevens werken wij op verzoek met de volgende systemen: 

  • TiF® (totale prothese in functie) 
  • BPS( Biofunctional prosthetic system) 
  • Flogel

Voor de standaard protheses werken wij met traditionele kunststof elementen. Tevens werken wij met composiet elementen uit de Ivoclar Phonares serie. Deze estetisch zeer fraaie elementen zijn ook nog eens zeer slijtvast om een langere levensduur te garanderen. In het geval van protheses op implantaten, allergie vrije protheses en wanneer er om een luxere gebitsprothese gevraagd wordt kunnen deze elementen zeer goed toegepast worden. Het is uiteraard ook mogelijk om porseleinen elementen te gebruiken als dit gewenst is.

Voor het omzetten van onze was-protheses maken wij gebruik van het Uni-Press systeem van Schutz Dental. Dit is een injecteer systeem waarbij de te persen prothese in de cuvet gedurende het gehele uithardingstraject onder gelijke druk blijft. Dit garandeert de meest optimale pasvorm omdat er geen spanning aanwezig is en er dus naderhand ook geen “vertrekking” plaatsvindt. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat geperste protheses een sterkte hebben die 30% hoger ligt dan die van gegoten protheses wat de breukgevoeligheid sterk ten goede komt.

Voor het afwerken van protheses bieden wij de volgende mogelijkheden: 

  • een kleurvariatie in elementen en/of kunststof 
  • een transparante of metalen verhemelteplaat 
  • een bio-compatibele kunststof uitvoering voor patenten met een allergie. 
  • Het inbrengen van een plaatje met de naam van de patiënt (verzorgingstehuizen)

Ook qua implantologie zijn wij breed georiënteerd. Onze persoonlijke voorkeur gaat – vanwege de geringe onderhoudsgevoeligheid, slijtage en grote mate van stabiliteit – uit naar stegconstructies met extensies maar als er wegens ruimtegebrek, beperkte motoriek of een dergelijke andere reden gevraagd wordt om een prothese op drukknoppen of locaters behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Onze steggen worden gefreesd uit grade 5 titanium voor een optimale pasvorm en levensduur. Wij werken met alle merken implantaten en hebben de meeste types afdrukstiften en schroevendraaiers in huis.

Frameprotheses

Voor onze frameprotheses werken wij nauw samen met een regionaal laboratorium dat gespecialiseerd is in metaalwerk. De frames worden vervaardigd uit Vitallium 2000.