Meteen naar de inhoud

Opgebakken zirkonium kroon

De volledig keramische kroon is metaalvrij en bestaat uit een gefreesde kap van zirkonium die met keramiek wordt opgebakken tot de uiteindelijke kroon. Door het gebruik van zirkonium heeft de kroon een perfecte pasvorm – wat voor een langere levensduur zorgt- en kan er tevens gekozen worden voor een juiste tandkleur waardoor de kroon translucenter wordt en daardoor een veel natuurlijkere uitstraling heeft dan een kroon opgebakken op een metalen kap. Met zirkonium als onderstructuur kunnen constructies tot 12-delige bruggen vervaardigd worden. Zirkonium vervangt als zodanig in toenemende mate goud en andere metalen. Het heeft vrijwel geen invloed op het menselijk lichaam en is daardoor onschadelijk.

Volledig zirkonium kroon

De volledig zirkonium kroon wordt uit een geheel gefreesd en bevat in de krijtfase al de kleur. Deze kronen zijn een stuk harder dan de met keramiek opgebakken kronen en kunnen daarom goed gebruikt worden bij bijv. knarsen of bij het toepassen van een beetverhoging. 

Opgebakken metalen kroon

Deze kroon bestaat uit een metalen kap, overbakken met keramiek zodat het metaal niet zichtbaar is. In ons laboratorium worden voornamelijk goud en palladium als opbaklegeringen gebruikt. 

Tijdelijke restauratie

Wanneer een patiënt langere tijd met een nood/-kroon of-brug in de mond moet lopen is er de mogelijkheid om een restauratie te laten maken uit PMMA, deze kunststof is verkrijgbaar in verschillende natuurlijke tandkleuren. Een tijdelijke restauratie kan ook vervaardigd worden als tussenfase, zodat de patiënt kan zien hoe de uiteindelijke kroon of brug eruit komt te zien. Eventuele aanpassingen (lengte, morfologie, etc) kunnen dan in overleg tussen patiënt/tandarts/tandtechnicus gerealiseerd worden.

Opgebakken zirkonium kroon op implantaatbasis

Hierbij gaat het om een opgebakken zirkonium kroon die verlijmt wordt met een titanium onder structuur. Bij het ontwerp van de zirkonium kap wordt rekening gehouden met het emergence profile. In ons laboratorium wordt alleen gebruik gemaakt van orginele implantaat onderdelen.

Volledig keramische facings

Hierbij wordt door de tandarts een kleine laag van de voorkant van de tand(en) weggeslepen. Er worden dan schildjes (facings) van Keramiek gemaakt  om de kleur/vorm/lengte van de elementen te herstellen.   

Etsbrug op metalen/lithium discilicaat basis

Een etsbrug is meestal mogelijk wanneer de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte (het ontbrekende element) nagenoeg gaaf zijn.  Het grote voordeel van deze constructie is dat er nauwelijks iets van de gave tanden hoeft te worden afgeslepen. De etsbrug wordt vooral gebruikt ter vervanging van één of twee tanden. De brug wordt door middel van metalen/lithium discilicaat bevestigingsplaatjes met een speciale lijm onzichtbaar aan de binnenzijde van de tanden geplakt. Een etsbrug kan, indien nodig, meestal vrij eenvoudig worden verwijderd.

Wax-up

De wax-up wordt gebruikt voor patiënten met restauraties voor facings, kronen en/of bruggen. Het is een belangrijk driedimensionaal hulpmiddel voor het visualiseren van de te realiseren restauratie van de patiënt. De wax-up kan geleverd worden met dieptrek mallen; met behulp van deze dieptrek mallen kan de tandarts in de stoel zelf de noodrestauratie vervaardigen.

Kleurbepalen

Het gaat erom dat uw gebit levensecht oogt. Onze tandtechnici weten hoe ze dat resultaat kunnen bereiken. Bij de vervanging van een tand of kies, worden de omringende tanden als uitgangspunt voor de kleur genomen. Moet er een compleet front vervangen worden, dan speelt ook de smaak van de patiënt een belangrijke rol. Aan de hand van digitale foto’s en een kleurbepalingssysteem komen we tot de ideale kleur. In een geavanceerd productieproces wordt die kleur vervolgens gerealiseerd.

Natuurlijk kan uw tandarts ook zelf de kleur bepalen.